11.5.2019

Mirja Kolsi 11.5.1940-25.4.2019, Vehkalahden-Haminan Kotien Puolesta ry:n puheenjohtaja

Vehkalahden-Haminan Kotien Puolesta yhdistyksen puheenjohtaja Mirja Kolsi menehtyi yllättäen 25.4.2019 Haminassa 79-vuotiaana. Mirja Kolsi oli Kotien Puolesta Keskusliiton liittohallituksen pitkäaikainen jäsen ja hänet muistetaan erityisesti ansiokkaasta ja tuloksellisesta toiminnastaan Vehkalahden-Haminan Kotien Puolesta yhdistyksessä sekä Hilman Järjestöt ry:n perustajajäsenenä. Kotien Puolesta Keskusliitto muistaa Mirja Kolsia lämmöllä sekä ottaa osaa läheisten suruun ja kaipaukseen.

Tervetuloa syksyn koulutuspäiville!

Syksyn koulutuspäivät pidetään Lautsiassa  pe-la 9.-10.11.2018

Osoite: Lautsian Kartano, Lautsiankuja 20, 14700 Hauho

http://www.lautsia.fi

Toivottavaa olisi, että yhdistyksistä pääsisi mukaan myös osallistujia, jotka eivät ehkä aikaisemmin ole päässeet mukaan. Myös ns ”rivijäsenet” ovat tervetulleita. Laitattehan viestiä yhdistyksessänne eteenpäin kaikille.

Omavastuuosuus päivien osalta on 40€ / henkilö. Yhden hengen huoneesta lisäveloitus on 21 € / hlö.

Hinta sisältää majoituksen kahden hengen huoneessa, ateriat, sauna- ja allasosaston käytön sekä yhteiskuljetuksen. Yhteiskuljetus järjestetään: Helsinki-Lautsia-Helsinki, Hämeenlinna – Lautsia -Hämeenlinna ja Tampere -Lautsia -Tampere.

Ilmoittautumiset 18.10. mennessä sähköpostilla osoitteeseen: toimisto@kotienpuolesta.fi

Kerro ilmoittautuessasi:

  • Tuletko yhteiskuljetukseen ja mistä (kelloaika liityntäpysäkillä)
  • Ruoka-aineallergiat
  • Kenen kanssa majoitut
  • Liikuntarajoitteet (osataksemme huomioida majoituksessa)
  • Yhteyshenkilö, laskutusosoite
  • Koulutussisältöön vaikuttaminen: mitä haluaisit koulutuksen sisältävän ja/tai odotukset koulutuspäiviltä. Senioriverkon koulutusehdotusten osalta valitse kaksi kiinnostavinta seuraavista: FB-ryhmä, WhatsApp, Twitter, Instagram, Pinterest tai oma ehdotuksesi

 

Alustava ohjelma ja aikataulu:

9.11.2018

Klo 10:00                                     Lähtö Helsinki/ Hämeenlinna/ Tampere (TARKENNETAAN)

klo 12:00                                      Saapuminen Lautsiaan

Klo 12:00                                     Lounas

Klo 13:30 –17:00                      Koulutusta

Verkkoyhteisökehittäjät Satu Veltheim ja Minna Piispanen

Turun Lähimmäispalvelun Sippe-kouluttaja

Koulutuksen lomassa iltapäiväkahvi

Klo 17:00 –                                  Yhteistä ulkoilua, illanviettoa jne. (Liittohallituksen kokous)

Klo 19:00 –                                  Päivällinen

10.11. 2018

Klo 8:00 –                                     Aamupala

Klo 9:00 – 11:30                         Koulutusta

Klo 12:00 – 13:00                       Lounas

klo 13:00 – 14:30                       Koulutusta

klo 14:30                                      Lähtökahvit

klo 15:00                                      Kotimatkalle    (TARKENNETAAN)

Luvassa myös paljon muuta ajankohtaista asiaa, ulkoilua ja MAHTAVAN MUKAVAA SEURAA.

Ilmoittautuneille lähetämme tarkemmat aikataulut ja koulutuspäivien ohjelman myöhemmin.

TERVETULOA!

Tapaamisiin Lautsiassa!

t: Kati, Seija, Minna ja Aulikki

Yhteistyöllä yksinäisyyttä vastaan!

Vanhojen ihmisten yksinäisyyttä ehkäisevää Iloa Arkeen -pysäkkitoimintaa juhlistetaan yleisötapahtumissa kahdeksassa kaupungissa syys -lokakuun aikana. Monet ikäihmiset kertovat kokevansa yksinäisyyttä. Ei ole ketään kenen kanssa keskustella arkipäivän askareista tai mieltä painavista asioista, juhlia juhlapäiviä. Ikätoverit katoavat rinnalta, puoliso kuolee, sukulaiset asuvat kaukana. Iloa Arkeen -pysäkit ovat Vallin jäsenyhteisöjen ylläpitämiä avoimia tapaamispaikkoja ikäihmisille ja vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille.  Iloa Arkeen-pysäkeillä järjestetään tapahtumia, tilaisuuksia ja erilaista ryhmätoimintaa yhdessä ikäihmisten, vapaaehtoisten ja paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lue lisätietoja Vallin tiedotteesta:

https://www.valli.fi/ajankohtaista/uutiset/yhteistyolla-yksinaisyytta-vastaan/

VAPAAEHTOISTEN PÄIVÄÄ JUHLITAAN VALTAKUNNALLISESTI 5.12.2018

Joka toinen meistä on sellainen – vapaaehtoinen! Keskivikkona 5. joulukuuta vapaaehtoiset ja  vapaaehtoistyö saavat erityistä huomiota, kun Suomessa vietetään Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää.

Lue Kansalaisareenan tiedotteesta lisää tavoista juhlistaa vapaaehtoisten päivää!

Vapaaehtoisten-paivan-tiedote 2018

Uuden oppimista, auttamista ja mukavaa seuraa – kesätöissä Kotien Puolesta Keskusliitossa

Olen Emmi Kauhanen ja kesätöissä Kotien Puolesta Keskusliitossa kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Olen 17-vuotias ja asun Nurmijärvellä. Ensi syksynä aloitan kolmannen opiskeluvuoteni Rajamäen lukiossa, eli vuoden päästä olisi tarkoitus päästä ylioppilaaksi. Harrastan tanssia ja partiota, ja pidän valokuvaamisesta. Rakastan matkustamista ja haluan tutustua uusiin kulttuureihin sekä maailmaan.

Kesätöiden aikana olen päässyt tutustumaan tarkemmin Kotien Puolesta Keskusliiton toimintaan. Olen koostanut mun muassa palautelomakkeista yhteenvetoja, auttanut esitteiden ja muiden markkinointimateriaalien tekemisessä, päässyt valokuvaamaan Kotien Puolesta- toimintaa sekä auttamaan monissa muissakin tehtävissä. Tässä työssä oppii myös esimerkiksi sosiaalisia taitoja, joista on paljon apua tulevaisuudessa. Tähänastisista kesätöistä, tämä on ollut mukavin ja ehdottomasti hauskin työpaikka!

Miksi minä halusin kesätöihin juuri tänne? Äitini, Riikka Kauhanen, on Kotien Puolesta Keskusliiton entinen toiminnanjohtaja, ja olen päässyt hänen kauttaan aikaisemminkin jo tutustumaan järjestön toimintaan. Mielenkiintoni Kotien Puolesta Keskusliittoa kohtaan heräsi ensimmäistä kertaa vuonna 2015 päästessäni TET:iin eli työelämääntutustumiseen Kotien Puolesta Keskusliitolle. Pääsin tutustumaan keskushallinnon toimistotyötehtäviin ja auttamaan yhdistysjohdon koulutuspäivillä Siikarannassa vuonna 2015. Toimin avustajana koulutuspäivillä ja tein esimerkiksi yhteenvetoja palautekyselyistä ja koulutuksen ryhmätöiden muistiinpanoista. TET:in jälkeenkin olen päässyt auttamaan ja tutustumaan toimintaan. Olen ollut avustamassa vuoden 2016 yhdistysjohdon koulutuspäivillä Tukholman risteilyllä sekä Laulasmaan seminaarimatkalla 2017. Lisäksi pääsin ennen joulua pakkaamaan ruokalahjoituksia vähempiosaisille yksinäisille ja lapsiperheille. On ollut kiva auttaa ja seurakin on ollut mainiota. Päätinkin kysyä, olisiko tarvetta kesätyöntekijälle ja näin sain kesätyöpaikan.

Minulle on tärkeää, että työ on kivaa, mielekästä ja mieluisaa, sekä että työilmapiiri on hyvä. Mielessäni on kuitenkin myös se, miten työni vaikuttaa ympärillä oleviin ihmisiin. Kotien Puolesta Keskusliiton toiminta on tärkeää; auttaa ikääntyneitä, yksinäisiä ja lapsiperheitä. On hienoa olla osana tärkeää toimintaa, jota Kotien Puolesta Keskusliitto tekee.

Kannanotto ek 21.04.2018

Kannanotto ek 21042018

Kotien Puolesta Keskusliitto ry
Edustajakokous 21.4.2018
Kannanotto

Perheet tarvitsevat toimivat palvelut –yhteys kasvatuspalveluihin ei saa katketa

Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä valmistellaan myös lapsi –ja perhepalveluiden uudistusta. Maassamme on käynnissä ns. Lape –hankkeita. Palvelut aiotaan verkostoida perhekeskuksiin. Tämä on myönteinen asia.

Suomessa tarvitaan perheiden palveluiden kokoamista yhteen riippumatta siitä, toteutuuko sote – ja maakuntauudistus vai ei. Lasten ja nuorten tilanteen ratkaisemisessa tarvitaan lisää paikkoja mm. mielenterveys- ja perhesosiaalityöhön, mutta myös koko palveluketjun kokoamista kasvatus– ja koulutuspalvelut huomioiden. Vanhoilla resepteillä ei enää pärjätä, vaan tarvitaan uusia työmuotoja ja vaikuttavampaa perhetyötä.

Erityisesti syrjäytyvien poikien lisääntyvä määrä on hälyttävää ja heidän tilanteensa auttamiseksi yksilölliset räätälöidyt polut ovat välttämättömiä. Lasten ja nuorten pahoinvointiin on voitava reagoida välittömästi. Puoli vuotta on heidän elämässään aivan liian pitkä aika odottaa palveluita.

Alle 30 -vuotiaiden irtisanomissuojan heikentäminen ei ole hyväksyttävää eikä paranna nuorten asemaa. Lisäksi osa-aikatyön tilastointi antaa harhaanjohtavan kuvan työllisyydestä.

Kolmas sektori kantaa tällä hetkellä voimavarojensa mukaan käytännön vastuuta em. haasteista. Vastuu tilanteesta kuuluu kuitenkin ensisijaisesti poliittisille päättäjille.

Suomen hallitukselta on vastuutonta menettelyä, jos lapset ja nuoret ovat häviäjinä yhteiskunnan huolenpidossa ja rahanjaossa. Tulevaisuudessa heidän pitäisi kantaa vastuu uusista sukupolvista.

Lisätietoja:

Säde Tahvanainen
Kotien Puolesta Keskusliitto ry
Puheenjohtaja
p. 040 747 6663
sade.tahvanainen@yahoo.com