Johtokuntien koulutuspäivät Hotelli Siikarannassa 17-19.11.2014

Koulutuspäiville Siikarantaan kokoontui 72 osanottajaa KP-yhdistyksistä ympäri Suomen. Koulutuspäivien ohjelma oli perinteiseen tapaan keskusteleva ja tärkeää oli toisiin tutustuminen ja toisilta oppiminen.

Ajankohtaisia asioita opiskeltiin,  mutta esittäytymiseen ja vapaaseen keskusteluun varattiin aikaa,  virkistäytymisen lomassa, iltaisin oli sauna kuumana ja sen jälkeen kokoonnuttiin yhdessä vapaamuotoisesti viettämään iltaa. Viimeisenä iltana nostettiin malja toiminnanjohtaja Heli Tynkynniemelle, liittohallituksen jäsenelle Raija Lammille sekä kaikille muille v. 2014 pyöreitä täyttäneille.

Päivien ohjelmassa mm.

  • Sote-uudistus, mitä tarkoittaa?
  • Pidä huolta aivoistasi!  H:gin sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja,  Maija Anttila
  • Vapaaehtoistyön johtaminen, – riskit, pelisäännöt ym.
  • Muistisairaan kohtaaminen,  Mielenterveysseuran kehittämiskordinaattori,  Suvituuli Porkka
  • Toiminnan arviointi, rahoittajan puheenvuoro, seurantapäällikkö Janne Jalava
  • Hyvän kääntöpuoli, pastori Mitro Repo

Sote-uudistuksen kiemuroita avasi Maija Anttila. Terveydenhuollon opettajana ja ammattilaisena hän myös alusti aiheesta ”Pidä huolta aivoistasi”. Molemmat aiheet olivat ajankohtaisia, kiinnostavia ja herättivät kysymyksiä ja keskustelua.

Suvituuli Porkan johdolla kävimme keskustelua vapaaehtoistyön säännöistä ja johtamisesta ym. Lisäksi Suvituuli luennoi erilaisuuden kohtaamisesta, tässä  muistisairaiden tilanne ja muistisairaudet käsiteltiin tarkemmin, koska toimimme ikääntyneiden parissa.

Seurantapäällikkö Janne Jalava RAY:stä saapui tilaisuuteen yllätysvieraana. Yhdistykset kertoivat toiminnastaan, erityisesti uusista ja erilaisista toimintamuodoista, tämän jälkeen Janne puheenvuorossaan  kertoi RAY:n avustustoiminnasta, muutoksista ja avustuksen saamisen edellytyksistä.

Päivien päätteeksi Isä Mitro Repo humoristiseen tyyliinsä otti esille myös ihmismielen mustia puolia, miten hyvän tekeminen saatetaan kääntää huonoksi ja pahaksi.