Vapaaehtoistyöntekijöiden voimaantumispäivät Lautsiassa 26-29.11.2013

Kp-vapaaehtoiset tarkkaavaisina.Pitkän tauon jälkeen Kotien Puolesta-vapaaehtoistyöntekijät tapasivat marraskuun lopulla Lomakeskus Lautsiassa, Hauholla. RAY:n avustus vuosille 2013 – 2014 mahdollisti voimaannuttamispäivien järjestämisen järjestön pitkäaikaisille vapaaehtoistyöntekijöille. Paikalla oli 150 osanottajaa eri puolilta Suomea, Oulusta Vehkalahdelle ja Satakunnasta Joensuuhun. Jälleentapaamisen riemu oli melkoinen, kun vanhat tuttavat tapasivat. Päivien ohjelmassa oli liikuntaa, erilaista jumppaa, niin vedessä kuin salissa, tanssia ja tuolitanssia, aivojumppaa, erilaista esiintymistaitoa ym. Tarjolla oli myös erilaisia luentoja päivittäin. Keskiviikkopäivän teemana oli näkö ja kuulo, apuväline-esittelyineen. Kuulotekniikka Oy:n asiantuntijat esittelivat uusinta tekniikkaa heikosti kuuleville. Näkövammaisten Keskusliiton Asta Salonen kertoi silmäsairauksista ja esitteli erilaisia apuvälineitä.

Arja analysoi.Keskiviikkona illalla oli maalais-psykologinen luento vapaaehtoistyön iloista ja suruista sekä ihmisten erilaisuudesta ja sen kohtaamisesta, Arja Hurme hurmasi yleisönsä eikä riemulla ollut rajoja.

Torstaina päätimme päivät iloiseen lauluiltaan, Unto Satorannan johdattelemana. Siinä lomassa oli myös arpajaiset sekä pienimuotoiset iltamat, mukavien ohjelmien merkeissä päivä päättyi. Perjantai aamuna kotiin lähdön koittaessa osanottajat kertoivat taas jaksavansa alueillaan tehdä tätä tärkeää vapaaehtoistyötä, sehän oli päivien tärkeä tavoite.