Hyvinkään Kotien Puolesta ry

LOGO Hyvinkään Kotien Puolesta ry

 

 

 

Hyvinkään Kotien Puolesta ry
Puheenjohtaja: Marja-Riitta Päivärinta
Helenenkatu 14 A 3
05800 Hyvinkää
040 4836177

marja-riitta.paivarinta(@)pp.inet.fi

Hyvinkään jäsentiedote 1 2019

Graafinen ohje LOGO Hyvinkään Kotien Puolesta

toimintakertomus2017

Hyvinkään Kotien Puolesta ry:n yhdistys on vireä yli kuusikymmenhenkinen yhdistys. Toiminta on vuosien myötä muuttunut melkoisesti ja tänä päivänä tarpeet vapaaehtoiselle järjestötoiminnalle poikkeavat puolen vuosisadan takaisista tarpeista.

Yhdistyksen toiminta kohdistuu osin omaan jäsenistöön ja edistää sen valmiuksia selviytyä arjen haasteista. Kerhoiltapäivissä on kuultu alan asiantuntijoita esimerkiksi edunvalvontavaltuutuksen tekemisestä, soten valmistelutilanteesta kaupungissa, pelastuslaitoksen edustajan antamia pelastautumisohjeita, yleisesti terveydenhoitoon liittyvistä asioita, kierrätyksen uusista säädöksistä ja monista muista ajankohtaisista asioista. Keskustelu on ollut vilkasta ja monet asiat, jotka ovat askarruttaneet ovat saaneet vastauksen.

ATK-kerho antaa valmiuksia hoitaa itse asioita, jotka on siirretty verkkoon. Vesijumppa on ollut erittäin suosittu liikuntamuoto ja osaava vetäjä on innostanut jäsenistöä oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja parantamiseen. Käsityökerho lisää käden taitoja ja antaa hyvää mieltä, kun voi luoda uutta mukavassa seurassa.

Juhlat ja matkat kuuluvat vuoden kulkuun. Vuosittain vietetään kaikkien yhteinen syntymäpäivä, ennakoidaan vappu juhlimalla sitä etukäteen sekä vietetään yhteinen pikkujoulu. Retkiä ja matkoja tehdään useita vuoden mittaan, perinteiset retket Invalidien kesäkotiin, seurakunnan Sääksin kesäkotiin ja päivämatka johonkin lähikaupunkiin ovat vakioita. Retket ja matkat tehdään usein yhdessä jonkun toisen järjestön kanssa, jolloin tutustutaan uusiin ihmisiin ja saadaan riittävä määrä osanottajia. Yhteistoiminta on lähtökohtamme.

Jäsenistö tekee paljon vapaaehtoistyötä. Paikallinen päiväkoti saa satumummot ja lintupapan vieraakseen kuukausittain. Sadut, perinneleikit ja paikallislinnut tulevat lapsille tutuiksi ja ilo on molemminpuolinen. Vanhuksia ulkoilutetaan ja autetaan naapureita, jotka tarvitsevat apua esimerkiksi siivouksessa, kaupassakäynnissä tai jossakin muussa työssä, joista eivät enää itse selviä.

Meitä jäseniä on tällä hetkellä yli 60 henkilöä. Puheenjohtajamme on Jussi Kukkola, osaava nuori mies.  Jussin tavoittaa sähköpostilla kukkola.jussi(at)gmail.com. Talous- ja jäsenasioita hoitaa Marja Suokas-Wahlsten ja sihteerinä toimii Maarit Hievanen (maarit.hievanen(at)netti.fi). Kokoonnumme Veteraanitalolla sovittuina torstaipäivinä (Asemankatu 42, Hyvinkää) kello 14.